Tejbegríz paleosan, ahogy én készítem

2014-02-25

sponsored links





Ha nagy ritkán megkívánom a tejbegrízt, akkor így szoktam elkészíteni, szinte ugyanolyan, mintha igazi lenne.

Hozzávalók: (2-3 személyre)
4 dl kókuszkrém
3 dl kókusztej (lehet mandulatej is, vagy felesben víz)
kb. 2 tk. karobpor (attól függ, milyen sûrûre szeretnénk)
1 dl víz
csipet só
erythritol ízlés szerint

A kókuszkrémet és a tejet egy fazékban felforraltam, pici sót és édesítõt tettem hozzá, ezt ízlés szerint lehet adagolni. Ha kevésbé intenzív kókuszos ízt szeretnénk, akkor lehet vízzel is keverni, vagy mandulatejet használni a kókusztej helyett. A karobport simára kevertem a vízzel, majd habverõvel folyamatosan kevergetve hozzáöntöttem a forró tejhez, így kevésbé csomósodik össze, mintha egyenesen a tejbe szórnánk bele. Én 2 teáskanálnyi karobporral szoktam készíteni, így szerintem pont jó állagú lesz, de persze ez ízlés kérdése. Alacsony lángon pár percig fõztem (kb. 5 perc), közben kevergetni kell, mert könnyen becsomósodik. Ha estleg mégis csomós lenne, akkor botmixerrel simára lehet keverni. Cukormentes kakaóval, lekvárral, fahéjjal nagyon finom. A gyerekeim nagyon szeretik az ebbõl készült pohárkrémeket is.




Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s