Te + Én + 3 hozzávaló

2014-05-12

sponsored links

Receptek cukkinivel, tejszínnel és csirkével?

Újabb olvasó adhatott meg a Facebook-on 3 hozzávalót, amibõl összejött egy kisebb gyûjtemény. Még mindig remélem, hogy leszünk idõvel többen is! Jelenleg is 3 lelkes olvasó osztotta meg velem, és ezáltal veletek az elkészített étel fotóját és receptjét. Illetve ígéretet kaptam, hogy lesz 4. is, amint Emese visszakapja saját konyháját, és ha már kitalálta nekünk ezt a remek 3 hozzávalót, õ sem szeretne kilógni a sorból :-)

Szerintem remek hármast kaptunk, és egyszerû dolgunk volt, úgy hiszem. Megmutatom, mi készült nálam, és a többiek konyhájában! ;)

Cukkinis csirke nyársak tejszínes zöldbors-mártással

DSCF8826_2

Hozzávalók

csirkemell

cukkini

fûszersó

hagyma

Zöldbors mártáshoz

(Sógor-recept)

1 cs. zöldbors

2 dl húsleves alaplé

1 dl fehérbor

2 dl tejszín

A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fûszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán, vagy tûzhelyen serpenyõben (kevés olajon) megsütjük.

Zöldbors mártás: a zöldborsot száraz serpenyõben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hõálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk.

DSCF8800_2

Hozzáöntjük a húsleves alaplevet (húsleves kockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig fõzzük, amíg kissé besûrûsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hûl, tovább fog sûrûsödni. A mártás brutál jó, csípõs, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!

És nézzük a többiek receptjét, igen ígéretes mindegyik! (Az ezekhez tartozó receptet a Facebook oldalam Te + Én + 3 hozzávaló címû albumában megtaláljátok ??> ITT!)

Grillezett csirke- és cukkiniszeletek salátával és

tejszínes almaszósszal Timi konyhájából

Tímea2

Judit cukkinis, tejszínes rakott husija baconbe tekerve

LJudit

Csirkemellszeletek töltött cukkinivel és tejszínes répával

Ilonától

Ilona2

Azt hiszem abban mindannyian egyet értünk, hogy szuper ételek jöttek össze ebbõl a 3 hozzávalóból. Ha szeretnél csatlakozni a következõ heti projekthez Te is, akkor ragadj kötényt és fakanalat, mert Anita máris megadta a következõ 3 hozzávalót, amibõl készíthettek valami finomságot. A receptet és a fotót/fotókat a hahopihekonyhaja@gmail.com címre várom VASÁRNAP estig!

A következõ projekt hozzávalói pedig:

EPER, TEJSZÍN, MANDULA

montázs

Gyere Facebook-ra, hogy mindig értesülj a friss infókról! ;-)


Hasonló bejegyzések:




DSCF3342
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével


medvehagymástúró
3 tuti recept medvehagymával


DSCF5537_2
Brownie céklával


Sütõtökös-tonkababos muffin
Sütõtökös-tonkababos muffin étcsokoládéval




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/12/te-en...

sponsored links

Keres?s