Tawa Tawas - bolíviai fánk
sponsored links
Már javában benne járunk a farsangi szezonban, itt az ideje hát fánkot sütni. Egy nagyon finom, könnyed, puha, sütõporos fánk receptjét hoztam, mely nagyon népszerû Bolíviában. Mivel nincs szükség hosszadalmas kelesztésre, az elejétõl a végéig 20 percbe telik az elkészítése, vagyis kimondottan idõspórolós recept. A tésztája nem túl édes ezért mézet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé. Jobb étvágyú család részére célszerû duplázni az adagot.
Tawa Tawas (bolíviai fánk)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 2 tk sütõpor
- 1/2 tk só
- 2 tojás
- 3 ek olvasztott vaj
- 125 ml tej
sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
- A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cukrot, sót, sütõport.
- Hozzákeverjük a tejet, tojást, olvasztott vajat, robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrjuk.
- A tésztát letakarva, 5 percig pihentetjük.
- Lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, - ha nagyon ragadna, kicsi lisztet adjunk még hozzá - 0,5 cm vastagságúra hagyjuk.
- A tésztát 4 cm széles csíkokra, majd azokat rombusz alakúra vágjuk.
- Bõ, meleg, de nem túl forró olajban szép világosra sütjük mindkét oldalát.
- Tetejét porcukrozzuk, mézzel, lekvárral kínálhatjuk.