Tawa Tawas - bolíviai fánk

2017-01-18

sponsored links













Már javában benne járunk a farsangi szezonban, itt az ideje hát fánkot sütni. Egy nagyon finom, könnyed, puha, sütõporos fánk receptjét hoztam, mely nagyon népszerû Bolíviában. Mivel nincs szükség hosszadalmas kelesztésre, az elejétõl a végéig 20 percbe telik az elkészítése, vagyis kimondottan idõspórolós recept. A tésztája nem túl édes ezért mézet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé. Jobb étvágyú család részére célszerû duplázni az adagot.


Tawa Tawas (bolíviai fánk)

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 tk sütõpor
  • 1/2 tk só
  • 2 tojás
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 125 ml tej

sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cukrot, sót, sütõport.
  2. Hozzákeverjük a tejet, tojást, olvasztott vajat, robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát letakarva, 5 percig pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, - ha nagyon ragadna, kicsi lisztet adjunk még hozzá - 0,5 cm vastagságúra hagyjuk.
  5. A tésztát 4 cm széles csíkokra, majd azokat rombusz alakúra vágjuk.
  6. Bõ, meleg, de nem túl forró olajban szép világosra sütjük mindkét oldalát.  
  7. Tetejét porcukrozzuk, mézzel, lekvárral kínálhatjuk.







Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/01/taw...

sponsored links

Keres?s