Tavirai sült bárány

2011-04-26

sponsored links

A magyar húsvéti reggeli után, portugál bárány ebéd volt terítéken. Párom családja Dél-Portugáliából származik, így az algarve-i konyha közel áll Rui szívéhez. Így esett a választásunk e receptre. Igazából most csak kukta voltam, a pácot párom készítette, a sütést felügyeltem én. Az eredmény finom, omlós bárány lett.


Hozzávalók:
  • 1 kg báránycomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g sertészsír (ezt kihagytam, helyette vaj vagy margarin)
  • 1 dl borecet (kifelejtettem:)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 6 db egészbors
  • 4 db szegfüszeg
  • 2 db babérlevél
  • egy kis petrezselyem
  • pirospaprika
  • olivaolaj
  • krumpli
A páchoz: a combot bedörzsöljük egy kis pirospaprikával, a fokhagyma szeleteket, a borsot, a szegfüszeget, a babérlevelet rádobáljuk, egy kis petrezselyemmel megszórjuk, megsózzuk, ráöntjük a bort, az olivaolajat és...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2011/04/ta...

sponsored links

Keres?s