Tavaszi nagytakarítás a spájzban

2014-04-06

sponsored links

Minden évben tavaszi nagytakarítást tartok a spájzban is. Bár alapvetõen nem veszek felesleges dolgokat, és nálam soha sincsenek nagy készletek felhalmozva, mégis akad ilyenkor egy-egy dolog, amit ki kell dobni, vagy sürgõsen el kell használni.

Ilyenkor átnézem a fûszereket, liszteket, rizseket, tésztákat, gabonaféléket. Megnézem a lejáratukat, de meg is szagolom, és ami olyan meg is kóstolóm, úgy a biztos. Aminek lejárt a szavatossága, azt fájó szívvel kidobom. Idén ilyen sorsra jutott egy garam masala fûszerkeverék, amibõl emlékszem még egy fincsi indai vacsit akartam csinálni, csak végül nem volt itthon hozzá kókusztej, így mást fõztem, és errõl elfelejtkeztem. 

A lejárat szerint sorba szoktam rendezni a fûszereket. Valamint fel is írom a hûtõre egy papírra, hogy minek van közel a lejárata dátummal, így a következõ heti menü tervezésnél sem felejtõdnek el.

Aztán akadnak olyanok is, amiket azonnal fel kell használni. Ilyen volt idén a csicseriborsóliszt, amibõl ezt a fincsi zöldséges fasírozottat csináltam a nagytakarítás után.

Mediterrán zöldségfasírt

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kenyerotthon.blog.hu/2014/04/06/tavas...

sponsored links

Keres?s