Tardos Malomvölgyi-tó, hekkezés

2014-04-13

sponsored links


Párom kitalálta tegnap, menjünk el hekkezni Tardos, Tordas, Tarján valamelyiknél van egy tó. Még jó hogy csak három helység, kettõ egymás mellett. Kiderült Tardos Malomvölgyi-tó vagy válasszak a Római part közül. 
Mivel Pestre többet járunk, inkább az újat választottam. Oda fele a Szomor-Gyermely-Bajna útvonalat választottuk, vissza fele meg a Tatai-tó Tbánya -Bicske lett volna ha el nem tévedtünk. Odáig eljutottunk, hogy felhívtam Pótanyut, beugrok két pusziért. Nem hazudtolta meg magát, kezembe nyomott egy szatyor fejessalit és egy doboz  tojást, aztán robogtunk tovább. Vagyis autóztunk, aztán az egyik táblánál tovább mentünk. Gondoltam tudjuk merre kell menni, de azért szóltam tábla volt jobbra nyíllal. Nem érdekes tuti arra kell menni. Páromat sikerül felidegesítenem azzal a kijelentésemmel, hogy vacsira csak odaérünk, mivel elrontott egy munkát és másfél órát csúsztunk, ami azt jelentette hogy Anita alvó idejében indultunk el. Mivel elõtte tankolt és nekem teljesen mindegy volt mivel töltöm a napomat, teljes nyugalmamban ültem a kocsiban és nézelõdtem. Aztán találkoztunk egy olyan táblával, hogy Tbánya.  Oké én is sokszor eltévedek, ezért szeretek teli tankkal elindulni az ismeretlenbe. De hát csak el kellett volna fordulni jobbra, nem hiába volt ott a tábla, de most már mindegy alapon Vértesszõlõs-Tata útvonalon beértünk Tardosra. Meg is találtuk a rétet ahol a büfé van. Amíg vártuk az ebédünket, full retro játszótéren fém mászókákkal, libikókával, Anita lefoglalta magát. Szegény kétszer bealudt a kocsiba. Persze aki nem szereti a halat vehet hamburgert, szendvicset magának.
Megebédeltünk, a hekk finom volt, helyenként kicsit túl sós,  a gatyánk sem ment rá. Vagyis a páromé, mert õ hívott meg ebédelni. Lementünk megnézni a tavat.
Körbe sétáltunk, kacsát kergettünk.
A végére Anita úgy belejött a játékba, csak úgy tudtuk elcsalni, hogy fagyizunk még egyet.
Amúgy is még be mentünk volna valahova fagyizni. Itt is volt de csak jégkrém. Mivel megjártuk Tatát már nem volt kedvünk vissza menni. Így haza fele a Tarján-Gyermely-Szomor útvonalon mentünk. Tarjánban találtunk egy fagyizót, ott fagyiztunk.

És mit láttam odafele:
itt a helyem



Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/04/tardo...

sponsored links

Keres?s