tanmese

2018-07-14

sponsored links

nem el√©g, hogy a kedves n√©ni az √≥budai piacon √°rult t√°rkonyt, de m√©g LILA z√∂ldbabja is volt, amit√Ķl hirtelen extatikus √°llapotba ker√ľltem, megjelent el√Ķttem a sal√°ta, f√©lig lil√°ban, amit elmes√©ltem a n√©ninek is, hadd √∂r√ľlj√∂n velem, felv√°s√°roltam a k√©szlet√©t, hazat√©ptem, csin√°ltam a babr√≥l 2 giga √©rt√©kelhetetlen k√©pet, azt√°n megp√°roltam – – –¬† √©s bazz, ugyanolyan z√∂ld lett, mint a gy√°rilag is z√∂ld babjaim.

green salad w/ herb dressing

zöldsaláta kapros-tárkonyos öntettel

2 emberes adag

zöldsaláta kapros-tárkonyos öntettel

Hozzávalók

  • 30 dkg ceruzabab
  • 30 dkg par√°zskrumpli
  • 10 dkg uborka
  • 1/2 gum√≥ √©desk√∂m√©ny, v√©konyra cs√≠kozva
  • 6 f√Ķtt f√ľrjtoj√°s (vagy 2 ty√ļk)
  • az √∂ntethez
  • petrezselyem - t√°rkony - kapor 3:2:1 ar√°nyban
  • 3 ek majon√©z
  • 5-6 ek joghurt
  • 2 ek kapribogy√≥
  • 2 szardella (opcion√°lis)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • a savany√≠tott hagym√°hoz
  • 1/2 fej lilahagyma, apr√≥ra kock√°zva
  • s√≥
  • 3 ek borecet (√©n vm chardonnay-s faszas√°got haszn√°ltam)

Know-how

  1. az apr√≥ra kock√°zott hagym√°t bes√≥ztam √©s a 3 ek borecettel, √∂sszekevertem √©s √°llni hagytam - egy id√Ķ ut√°n a hagyma eresztett annyi levet, hogy pont ellepte √∂nmag√°t √©s f√©l √≥ra alatt kellemess√© savanyodott. (a savany√≠tott hagym√°t kellett volna el√Ķsz√∂r megcsin√°lni, √©n mondjuk utolj√°ra raktam √∂ssze, de a f√©nyk√©pez√©ssel annyit t√∂k√∂l√Ķdtem, hogy j√≥ lett, mire az ev√©sig jutottunk.)
  2. a krumplikat h√©j√°ban megf√Ķztem.
  3. a toj√°sokat is.
  4. ugyanebben az id√Ķs√°vban az √°tmosott, tiszt√≠tott babot megp√°roltam (Bal√°zsnak: a bab tiszt√≠t√°sa annyi, hogy a v√©geket le kell vagdosni r√≥la. √©n csak azt az oldalt szoktam, amivel csatlakozik a sz√°rhoz.)
  5. amíg ezek a folyamatok zajlottak, az édesköményt megfeleztem, kivágtam ék alakban a torzsáját és vékonyan felszeltem.
  6. az ubork√°t felkarik√°ztam (azt√°n t√ļl nagynak l√°ttam, √©s a karik√°kat f√©lbev√°gtam) - ezzel a sal√°tar√©sz megvolt.
  7. az öntethez a hozzávalókat késes aprítóban összekevertem.
  8. a babot, ubork√°t, √©desk√∂m√©nyt laz√°n √∂sszeforgattam az √∂ntet egy r√©sz√©vel (tetsz√Ķleges mennyis√©ggel, ak√°r az eg√©sz is r√°mehetett volna, de √©n szeretek elrakni 3 ek.nyi marad√©kot, amit majd 2 h√©t m√ļlva megtal√°lok a h√Ľt√Ķ h√°tulj√°ban, berohadva.), kiporci√≥ztam k√©t t√°ny√©rra √©s r√°rakosgattam a f√Ķtt krumplit (amit ekkorra m√°r megpucoltam, Bal√°zs) √©s a f√Ķtt toj√°st (szint√©n megpucoltam, Bal√°zs), megsz√≥rtam a savany√≠tott hagym√°val √©s lehetett is enni.
  9. a sal√°ta maga elk√©peszt√Ķen k j√≥, de egy k√∂zepes m√©ret√Ľ armageddonhoz hasonl√≠tan√°m azt az √°llapotot, ami a k√©sz√≠t√©s alatt a konyh√°ban keletkezett.
3.1
http://www.eztettem.hu/2018/07/zoldsalata-kapros-tarkonyos-ontettel.html

greens
√ļgy f√©l √≥r√°mba telt, mire tal√°ltam t√°rkonyt a piacon, azt√°n m√©g 2 bolt is volt, mert az √©desk√∂m√©ny se trivi√°lis a 13. ker√ľletben, v√©g√ľl lett minden, √©s √ļgy gondoltam, hogy akkor a nagyj√°val meg is vagyok, azt√°n hirtelen lett ez az armageddon – de vannak dolgok, amiket el kell engedni, feleim.
mondjuk el√Ķtte megpr√≥b√°ltam dr√°mai hangon ecsetelni a h√°zast√°rsamnak azt a heroikus k√ľzdelmet, amit gyakorlatilag eg√©sz napon √°t√≠vel√Ķen folytattam az√©rt a t√°l √©tel√©rt, amit √©ppen k√©t pof√°ra t√∂m – h√°tha meg√©rti a mosogat√°sra val√≥ finom utal√°st.
nem értette.
maradt az elengedés.

green salad w/ herb dressing

itt van még egy, hasonlóan csodálatos krumplisaláta.


FolytatŠs a blogon ... www.eztettem.hu/2018/07/zoldsalata-ka...

sponsored links

Keres?s