Tandoori csirkesaláta és tekercs

2014-02-07

sponsored links




A Kisfiam felcsattant, amikor meglátta, hogy ez az ebéd: ?anya, miért csináltál már ilyen régen tandoorit, amikor ez a kedvencem!?Én is alig bírtam abbahagyni az evést, pedig vacsorára is akartam tartalékolni. J

Egy idõben volt tandoori csirke minden héten, úgyhogy a blog hemzseg a tandoori receptektõl. Nem baj, hogy mindig vannak aktuális kedvencek, ugyanis bevásárlás szempontjából így gazdaságosabban boldogulok. Mind költségben, mind idõben. Szóval, a fajita és cajun ételek után ? a pizza és a tésztaételek mellett ? leporoltam a tandoorit, és úgy tûnik, marad is egyelõre a favoritok között.

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg csirke felsõcomb (4-5 db)
40 dkg csirkemell filé

Elsõ pác:

6 nagy gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi friss gyömbér
1 mokkáskanál õrölt chili
? citrom leve
? teáskanál só

Második pác:

2 dl görög joghurt
1 evõkanál tandoori masala fûszerkeverék
1 evõkanál olívaolaj
? teáskanál só
                                    
4 dkg olvasztott vaj a sütéshez



jégsaláta a tekercshez

2 adag kevert saláta (uborka, koktélparadicsom, jégsaláta, zöldhagyma)

A csirkemellet vastagabb és szélesebb csíkokra vágtam, hogy ne száradjon ki sütés közbe, maradjon szaftos. Csirkecombból viszont a kisebb, csinosabb darabok az ízletesebbek.
Összekevertem az elsõ pácot és bebalzsamoztam a csirke darabokat. 20 percig hagytam pácolódni. Nem tovább, mert a citrom ?megfõzi? helyettünk az ebédet. JA legjobb gyors pác a citromlé. Gyorsan, mélyre juttatja az ízeket.
20 perc után pedig beletettem az elõpácolt csirkét a joghurtos pácba és alaposan átkevertem. 1-3 órán át érdemes pácolni. Nekem másfél órám volt.
A csirkemellet nyársra húztam. Kivajazott cserépbe rendeztem a csirkecombokat és a csirkenyársakat és betoltam a 200 C fokra elõmelegített sütõbe. 20 perc múlva olvasztott vajjal locsoltam meg. Ezt nem érdemes elhagyni, mert ettõl valami eszméletlenül puha és ízletes lesz.

Még 10 percig sütöttem 200 C fokon, majd grill-forró levegõre váltottam, és 2-3 perc alatt megpirítottam a felszínét.





A csirkemell nyársakat tekercshez ? búzalepénnyel, jégsalátával, raitaval -, a csirkecombokat kevert salátával ésraitaval kínáltam. 







Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s