T?pett h?s babf?zel?kkel

2023-01-30

sponsored links

 


Hozz?val?k a h?shoz:

1 kg sert?scomb,

tov?bb? a f?szerez?shez: 1-1 te?skan?l f?szerk?m?ny, r?mai k?m?ny, pirospaprika, koriander, oreg?n?, major?nna, paradicsomp?r?, s?, 1-1 ev?kan?l barna cukor, sz?jasz?sz, almaecet, Worchester sz?sz, 1 hagyma, 1 dl ketchup, olaj.

A babf?zel?khez:

40 dkg feh?r bab, 2 ev?kan?l paradicsomp?r?, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 ev?kan?l zs?r vagy olaj, 2 bab?rlev?l, s?, bors;

Elk?sz?t?se:

A sz?raz f?szereket ?sszekeverj?k, majd hozz?adjuk a paradicsomp?r?t, 4 ev?kan?l olajat, 4 ev?kan?l vizet ?s j?l ?sszekeverj?k. A f?szeres paszt?t belemassz?rozunk a h?sba, majd egy felforr?s?tott l?basba olajat ?nt?nk ?s lepir?tjuk a h?s minden oldal?t. Mik?zben pirul a comb, hozz?dobjuk a felapr?tott hagym?t, a f?szeres paszt?t (ami maradt a h?s beken?se ut?n), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester sz?szt ?s a sz?jasz?szt. Ezt a gazdag szaftot j?l elkeverj?k, majd ha elkezd rotyogni, betessz?k a l?bast el?meleg?tett 130 fokos s?t?be, ahol 4 ?r?n kereszt?l p?roljuk. Amikor a h?s oml?sra puhult, kiszedj?k egy t?lba ?s 2 villa seg?ts?g?vel sz?tszedj?k a h?st. Vigy?zzunk, hogy az?rt darabokban maradjon a h?s ?s ne v?ljon p?pess?. A m?r el?re elk?sz?tett f?zel?kkel, vagy m?s k?rettel k?n?ljuk.

A f?zel?khez babot ?jszak?ra be?ztatjuk, m?snap a vizet le?ntj?k, annyi hideg v?zzel, amennyi ellepi, f?ni tessz?k, a bab?rlev?llel egy?tt, puh?ra f?zz?k. Kev?s zsirad?kon az apr?ra v?gott hagym?t megdinsztelj?k, hozz?adjuk a fokhagym?t meg a paradicsomp?r?t, addig f?zz?k, am?g m?rt?s s?r?s?g? lesz. S?zzuk, borsozzuk, hozz?adjuk a babot is, ?s kiss? ?sszeforraljuk.

Tipp: konzervbabb?l is k?sz?thetj?k!


Folytats a blogon ... https://sussunk-fozzunk-valamit.blogs...

sponsored links

Keres?s