Túrógombóc vaníliás eper szósszal - VKF!

2011-05-02

sponsored links



Talán még nem késõ és nevezhetek ezzel a túrógombóccal a VKF jelenlegi fordulójára, amit Strawbery hírdetett meg.  A kiírás lényege, hogy vibráló szép színes ételek és képek szülessenek, hisz itt a tavasz, minden csupa virág és színpompa.





Hétvégén túrógombócot készítettem, fellelkesülve a húsvéti kapros túrógombóc sikerén (recept errõl is jön hamarosan).  Ez az epres változat valami zseniális!!! Picit savanykás, cseppet sem túl édes, igazi tavaszi finomság. El tudnék képzelni az öntet mellett egy gombóc finom eper sorbet is... de az most nem volt, majd ha picit melegebb lesz, hétvégén ugyanis nem volt a legjobb idõjárás.

Hozzávalók 3 személyre (kb 10 db gombóchoz)
  • 400 gr túró
  • 2 tojás
  • 60 gr búzadara
  • csipet só
  • 1 ek cukor
  • zsemlemorzsa
  • 250 gr eper
  • 2 ek cukor
  • fél lime leve
  • 1 rúd vanília
Elkészítése:
1. A túrót, a tojás sárgáját, a csipet sót és a búzadarát jól összekeverjük.
2. A tojásfehérjét az 1 evõkanál cukorral felverjük és hozzáadjuk a túrós krémet is. Elkeverjük, majd 30 percig pihentetjük.
3. Gombócokat formázunk és forrásban lévõ vízben megfõzzük õket. Miután feljöttek a gombócok a víz felszínére már csak 1 percig fõzzük, különben el kezdenek szétesni.
4. Egy serpenyõben a zsemlemorzsát kevés vajon megpirítjuk majd a gombócokat beleforgatjuk.
5. Az eperszószhoz az epret összeturmixoljuk és a fél lime levével, a cukorral és a vaníliával felforraljuk, 5 percig fõzzük.
6. A gombócokat a forró szósszal tálaljuk.

Hidegen is nagyon finom!

Elkészítési idõ: 30 perc + pihentetés ( 60 perc alatt kompletten elkészül, de a munkával töltött idõ 30 perc)




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s