Sütõtökös csirkés saláta (paleo)

2017-12-14

sponsored links




Igazság szerint bármelyik balzsamecetet választhattam volna az itt található tokaji téli válogatásból, mindegyik jól passzolt volna hozzá. Paleo elõtt és az elején ezeket az eceteket mindig mézzel, vagy juharsziruppal kevertem öntetként 1:1 arányban, sóval, borssal ízesítve, de az utóbbi idõkben csak magukban használom. Ráadásul most nagyon finom sütõtököt sikerült kifognom, nem is igazán lett volna jó tovább édesítenem a salátát, de ha valakinek úgy ízlik jobban, nyugodtan készítse el a mézes öntetet.

Hozzávalók 2 fõre:

10 dkg jégsaláta
10 dkg rukkola
10 dkg madárbegy saláta
1 egész kicsontozott csirkemell
30 dkg sonkatök
10 dkg húsos szalonna
1-2 evõkanál zsír
õrölt fahéj
törött bors

A vékony szeletekre vágott szalonnát kisebb darabokra vágjuk. A zsíron 5 percig pirítjuk (én Smart Chefben FRY programon készítettem az egészet). Hozzáadjuk a kis kockára vágott csirkemellet és a tököt. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal ízesítjük, majd néha átkeverve további 5 perc alatt készre sütjük. A salátákat apróbb darabokra tépkedjük. Meglocsoljuk a (mézzel elkevert) balzsamecettel. Összeforgatjuk a salátával és már ehetjük is.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s