Sárgarépás süti

2018-03-09

sponsored links

A héten a sárgarépáé volt a fõszerep, talán a szép narancsos színe miatt, mert már hiányzik a napsütés. :) Régebben nálunk ha bableves volt az ebéd, akkor másodiknak is valami babos étel volt, ugyanígy ha krumpliból készült a leves, akkor is. Nos, most a sárgarépa krémleves után egy sárgarépás süti zárta a menüsort, de senki nem panaszkodott. :)
 Hozzávalók: 330 gr liszt ( 130 gr sima fehér, 200 gr teljes kiõrlésû) 200 gr barna nádcukor, 2,5 dl repceolaj ( de másik is jó)  5 tojás, 1 kis doboz joghurt, 2 ek rum,  1 cs sütõpor, 1 csipet só, 280 gr reszelt sárgarépa, 100 gr apróra vágott dió.
Elkészítése: az 5 tojást a cukorral keverjük ki jó habosra, majd öntsük hozzá a többi nedves hozzávalót, az olajat, rumot és a joghurtot. Ezzel is keverjük alaposan el. A liszteket keverjük össze a sütõporral és a sóval, majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókhoz. Ezt követõen forgassuk bele a sárgarépát és a diót is. Öntsük a masszánkat egy kivajazott, kilisztezett ( vagy sütõpapírral kibélelt) formába és süssük tûpróbáig 180 fokos sütõben. A forma méretétõl függõen változik a sütési idõ is. Én most egy vekni formában sütöttem, így 50 perc kellett neki. Tálaljuk mézzel megcsorgatott joghurttal, gyümölccsel, de nagyon finom vanília fagyival is.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2018/03/sarg...

sponsored links

Keres?s