Sütõtökkrém

2014-01-27

sponsored links

   Megsütöttem egy jóképû tököt a szándékkal, hogy majd felfalom, (aktuális) diétámba pont beilleszthetõ (volna, ha mi magunk vermeltük volna, de ki tudja, honnan jött és miképp...).  No, az íze sem lett éppen hazai. Mondom, szuper, a hummuszt 1 nap alatt eltüntettem, itt az ideje egy újabb zöldségkrémnek! Keresõbe beütve sajnos csak olyan receptekkel találkoztam, melyeknél nem tudtak elvonatkoztatni a krémlevestõl. Vöröshagyma, méz, szegfûszeg, tudomisén... Fokhagyma kell nekem, én pedig attól nem tudok elvonatkoztatni, jaj! Szóval hoztam a guacamole ízvilágát, kihagyva a citromot/lime-ot. Némi túróval gazdagítottam. (Amit a makrobiotikus diétám nem engedne, de minden napra megengedek pici? kicsapongást, hogy ne érezzem frusztrálónak ezt az egészet. A tiltott gyümölcs.. :) )



Sütõtökkrém

1 kg sütõtök sült húsa (felvág, mag kikapar, felszeletel, 200 fokon megsüt, héj leszed)
2 evõkanál zsíros túró
2-3 evõkanál olívaolaj (igen, akár 3!)
1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva (jelentkezzen, aki ezt választékosabban megfogalmazza!)
4-5 tekerés fekete bors 
3 nagy csipet õrölt római kömény
só ízlés szerint

   A felkockázott tököt, a túrót és az olívaolajat  botmixerrel pürésítettem. Beledobtam a többi hozzávalót is, kóstoltam. Amit még igényelt, kapott a krém. Legközelebb tökmagot vagy mandulát is krémesítek hozzá aprítóval (akkor talán kihagyom a túrót). A csütörtök esti tahini-akció után ehhez most maaaarhára nem volt kedvem!



Folytats a blogon ... renjablog.blogspot.com/2014/01/sutoto...

sponsored links

Keres?s