Sütõporos lángos ? 15 perc és kész!

2014-07-13

sponsored links

Új dimenzió a lángosok világában?

Nem csalás, nem ámítás, 5 perc alatt összeállítod a tésztát, és 10 perc alatt kisütöd. Isteni finom, enyhén roppanós a kérge, belül mégis puha. Ha extra fûszerekkel dúsítod, tovább fokozható az élvezet! Nálunk most pizzás lángos készült, az egész család imádta!

sütõporos lángos

Nyilván más ízvilágot kapunk, mint a strandokon kapható lakókocsis lángos. De mi úgy ítéltük meg, hogy van ugyanolyan jó?. sõt, megkockáztatom, hogy nekem tán jobban is ízlett. Ugyanis kevés helyen lehet kapni igazán jó lángost. Nálunk itt a városban van egy törzshelyünk, néha-néha megfordulunk ott, isteni finom a lángosuk. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Átsült, se nem vékony, se nem vastag, nincs lyuk a közepén, harapható, és nem tocsog az olajban.

Most is épp ilyen lángosért készültem, de zuhogott az esõ. Viszont az idõ sürgetett, úgyhogy tettem egy kísérletet a sütõporos változatra. Lesz folytatása, én oda voltam meg vissza tõle, és a pizzás fûszerkeverék a tésztájában egyenesen rabul ejtett. Próbáljátok ki, szívbõl ajánlom. Nem fog tocsogni az olajban, harapható, kissé ropogós lángosokat fogunk kapni, ami üresen is eteti magát, és nem feltétlenül igényel feltétet a tetejére. De nyilván nem rontunk vele rajta! ;-) Próbálgassátok, szeressétek, remélem nektek is kedvencetek lesz!

Hozzávalók

40 dkg liszt

1/2 cs. sütõpor

1 tk só

1,5 tk pizza fûszerkeverék

(elhagyható)

3 ek olíva olaj

2 ek kefir

1,5-2 dl víz

sütõporos lángos

A lisztet a sütõporral, a sóval, és a fûszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belõle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bõ, forró olajba helyezzük, megsütjük elõbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlõre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Az íze isteni finom lesz! Jó étvágyat hozzá!

Gyertek Facebook-ra, hogy ne maradjatok le az új receptekrõl! ;-)


Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/07/13/sutop...

sponsored links

Keres?s