Sütõben sült töltött paradicsom potyolt krumplival

2014-07-22

sponsored links

     
             Szándékosan választottam a potyolt krumpli nevet a krumplipüre elnevezés helyett. A fiam  gyermekkori  kedvence, most is így nevezi. A sütõben sült töltött paradicsom az uram szülinapjára készült, szerettem volna valami finom nyárias étellel meglepni. És sikerült.
    Sütõben sült töltött paradicsom
          Hozzávalók(3 személyre): 250 g darált hús, 1 tojás, 1 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 evk. petrezselyemzöld, csipet oregánó, só, bors. Még: 3 nagyobb paradicsom, 50 ml olaj, 100 ml víz, kevés oregánó.
A húst a tojással a reszelt hagymával, fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, oregánóval jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat megmossuk bevagdossuk, majd az elõbb elkészített fasírt masszával betöltjük. Egy nagyobb jénai tálba vízet, olajat töltünk, megszórjuk egy csipet oregánóval és erre helyezzük a hússal töltött paradicsomokat.
Mindegyiket meglocsoljuk egy-egy evõkanál olajjal, aztán elõmelegített 18o fokos sütõbe 40 percre sülni tesszük.
Potyolt krumplival tálaljuk.
Ez a 4oo. bejegyzésem. Igeeeeeen!!!!!!!

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s