Sütõben sült fánk

2014-04-05

sponsored links



Sütõben fánkot sütni... hmmm... "Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen", gondoltam mindig is. Próbáltam már tökéletesnek tûnõ recepteket, de valahogy a fánk ízélmény nem jött vissza. Ez sem olyan mint az olajban sült változat, viszont isteni finom puha és egyszerûen ellenállhatatlan. Az illata pedig pont mint a fánké, csak az olajszag nélkül. Citromhabnál láttam a receptet és az én csodálatos nagymamám sütötte õket a kérésemre.


Hozzávalók:
500 g liszt (nálunk a fele teljes kiõrlésû)
30 g friss élesztõ
280- 300 ml tej
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 g vaj
? kávéskanál só
2 tojássárgája

A töltelékhez: finom házi sárgabaracklekvár

megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is tökéletes




Az élesztõt 100 ml langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, beleöntjük a felfuttatott élesztõt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ha ismét megkelt lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, 1,5-2 cm vastagranyújtjuk és nagyobb méretû, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belõle.
A fánkokat sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és langyos helyen egy tiszta konyharuhával letakarva további 20-25 percig pihentetjük.
A sütõt elõmelegítjük 190 fokra. A fánkjaink közepébe mélyedést nyomunk, és azokba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütõbe toljuk, és addig sütjük õket, amíg a tetejük szépen megpirul.

A sütõbõl kivéve öt percre ismét letakarjuk õket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk. (

Köszönöm Citromhabnak a receptet, mert tényleg nagyon finom.

Folytats a blogon ... edeskonyha.blogspot.com/2014/04/sutob...

sponsored links

Keres?s