Süssünk együtt Húsvéti nyuszi kenyeret, lépésrõl- lépésre

2014-04-16

sponsored links





Hozzávalók:
 - a kenyérhez:
350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
 3 dkg friss élesztõ
60 dkg liszt
2 teáskanál só
1 evõkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 tojás.

Elkészítése :

A hozzávalókból készítsünk kelt tésztát és kelesszük duplájára.
Ezután gyúrjuk át a levegõtõl és alakítsunk egy ovális cipót.




Vágjuk el a széleit, úgy hogy az egyik szél nagyobb legyen.




A középsõ tésztát formáljuk ovális alakúra,a nagyobb szélbõl alakítsunk egy felfelé vékonyodó ovális alakot és vágjuk be , ezek lesznek a nyúl fülei.





A maradék tésztából formáljuk meg a nyúl elsõ és hátsó 2-2 lábát és a farkát és egy picibõl az orrát.




A nyúl fülét csak egy fakanállal nyomjuk be , ha visszaugrik a tészta még egyszer ismételjük meg.

Egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsin rakjuk össze a darabokat.
Elõször a lábakat, erre a testet , testre a fejet , itt igazítsuk el a füleket , ismét nyomkodjuk be fakanállal a fül mélyedéseit. Ragasszuk oda vízzel a farkát




Egy gömbölyû végû kis kanál segítségével csináljuk neki szemet , és egy habzsákba való nyomócsõvel pedig szájat.



Ne vágjuk be a szemek és a száj helyét késsel , mert sütés közben szét fog repedni !
Ezt a mûveletet meg kell ismételni akkor amikor már a sütõben sül a kenyér és már kéreg sült rajta kb 15 perc sütés után !




Végül a hüvelykujjunkkal és mutatóujjunkkal nyomjuk össze a nyúl fejét a füle alatt, hogy ne keljen szét, 25 percig kelesszük , de nem meleg helyen csak szobahõmérsékleten, hogy ne keljen szét az alakja !

Kelesztés után spricceljük le langyos vízzel a felületét és elõmelegített sütõben 180 fokon gáz 3. fokozaton süssük készre kb 45 perc.



Amikor kivesszük a készre sült kenyerünket , rögtön spricceljük le ismét langyos vízzel és egy kenyérrácsra helyezve hagyjuk hogy kihûljön.















Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/sussunk...

sponsored links

Keres?s