Süss kenyeret egyszerûen!

2014-04-08

sponsored links

Házi kenyér

Nem nagyon szoktam kenyeret sütni. Ennek az oka egyszerû: annyi mindent készítek már itthon, hogy sokszor nincs idõm mindent legyártani és egyébként is egyszerûbb ezt megvenni és én a tecsós kenyeret pl. kimondottan szeretem is.

Na de megesik olykor, hogy elfogy itthon a kenyér és nem tudok elmenni boltba, na ekkor (és amikor egyébként is rám jön) megesik, hogy itthon sütök kenyeret.

Eddig általában sütõzacskóban sült kenyereket sütöttem, de most erre esett a választásom. Finom olívaolajos.

Amellett, hogy a látványa is lenyûgöz a frissen sült kenyérnek, nem elhanyagolható az íze sem, valamint az sem, hogy nincs benne dúsítószer, tartósítószer, semmiféle adalékanyag.

50 dkg finomliszt

3 dkg élesztõ

0,5 dl (olíva)olaj

2 tk. só

2 tk cukor

2,5 dl kéz meleg víz

Az élesztõt kevés cukorral elkevert vízben felfuttatjuk.

IMG_8922

IMG_8923

Ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

IMG_8925

Ezután kicsit lisztezett deszkán átgyúrjuk (én tettem még hozzá kevés olívaolajat).

Megformázzuk és a formába tesszük.

Nekem a forma egy tefal, teflon bevonatos püspökkenyér forma volt.

IMG_8926

A tetejét 3 helyen éles késsel bevágjuk és letakarva ismét kb. fél órát hagyjuk kelni.

IMG_8927

Addig a sütõ bemelegszik 220 fokra.

Addig sütjük, míg szép színt nem kap. A romából kifordítva ha kongó hangja van, átsült.

IMG_8930 IMG_8931

Házi kenyér

IMG_8946


Olyan finom kenyérke lett! Hmmm??..

Te szoktál otthon kenyeret sütni?

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

facer


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/04/08...

sponsored links

Keres?s