Sülthúsnak a zsírja... jó fokhagymásan... kenyérkencének

2014-08-09

sponsored links




Hetek óta nyúz az egyik gyerekem ezért a jó kis sülthús-zsírért, na gondoltam, nemcsak olyan maradék lesz egy kis bögrényi eltéve, ami egy sülthúsos ebéd után szokott maradni kifagyasztva, hanem komolyabb, nagyobb adag, ha már ennyire kéri.
Ime.



1,5 kg szép, friss, húsos oldalas
2 fej fokhagyma gerezdekre pucolva
1 kg házizsír

A húst tisztítás után fedaraboltam vékony csíkokra, egy nagy vaslábasban felolvasztottam a zsírt, beletettem a húsdarabokat meg a rengeteg fokhagymát és sokáig, takarékon rotyogtattam, amíg a hús megpuhult, akkor kivettem a húsdarabokat tepsire, meglocsoltam egy kevés zsírjával és lepirítottam a sütõben.
Amikor annyira visszahûlt, hogy megfogható lett, minden húst leszedtem a csontokról és visszatettem a forró zsírba, majd amikor ez is langyos lett, két nagyon alaposan megtisztított dunsztosüvegbe átmeregettem.
Két ilyen üveggel lett, teljesen kihûlt állapotában ment a hûtõbe kifagyni.
Másnap reggel meóztuk, friss puha kenyéren, kovászos uborkával, paradicsommal, paprikával.
Mit mondjak, áldom a gyerekem, hogy nem hagyott békét nekem, mennyei lett.
Télen jön majd a következõ adag, hiába szeretjük nagyon a zsíroskenyeret :-))))








Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/08/sulthu...

sponsored links

Keres?s