Sült zöldségsaláta tallérok és parmezános zöldségropogós

2014-07-01

sponsored links

A kert vitaminbombái most nem nyersen, hanem sütve kerülnek terítékre. :)

Nagyon finom, egészséges nassolni való esti filmnézéshez, vagy köretként tálalva.

Sült zöldségsaláta



Igen, lehetne nyersen is fogyasztani az egészet, jogosan merül fel a kérdés, akkor miért süssük meg? Azért!

Az, hogy néhány hozzávalót lepirítunk, hogy megsütjük, olyan ízeket hívnak elõ, amiket nyersen nem érzünk.

Akár köretként, akár önálló nassolni valóként tálalhatjuk, készíthetjük akármilyen szezonális zöldségbõl és fûszerezhetjük egyéb zöldfûszerekkel is.

Sült zöldségsaláta

Hozzávalók 7-8 tallérhoz:

1 közepes sárgarépa

1 közepes cukkini

1 ek liszt

1 tojás

só, bors, aprított petrezselyem zöld

kevés olívaolaj

1 ek szezámmag

10 dkg sajt

A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk folyamatosan kevergetve.

A cukkinit alaposan megmossuk és héjjal együtt nagy lyukú reszelõn lereszeljük.

IMG_0095

Megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen.

A sárgarépát szintén lereszeljük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, aztán hagyjuk kihûlni.

A répához keverjük a szezámmagot, az aprított petrezselymet, a tojást.

IMG_0096

A cukkinibõl alaposan kinyomjuk a vizet és belekeverjük a répás alapba.

Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk.

Sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk, amiket ellapítunk kör alakúra.

IMG_0097

200 fokra elõmelegített sütõben sütjük 15-20 percig, míg a teteje szép színt kap.

IMG_0099

Ezután már csak meg kell várni, hogy kihûljenek és lehet is fogyasztani.

Sült zöldségsaláta (tócsni)

IMG_0107

IMG_0110

Annak idején a Chefparadeban sütöttünk hasonló tócsnit lazac mellé.

De az ropogott, tekintve, hogy káposzta volt benne és nem cukkini, ami tele van vízzel.

285711_404744482901675_1612466725_n

Zöldségropogós:

2 csomag fehérkáposzta, vöröskáposzta és sárgarépa mix (lehet kapni készen, de magad is vagdalhatod)

10 dkg parmezán1 tojás

50 ml olívaolaj

só, bors, kakukkfû

A zöldségeket egy nagyobb serpenyõben olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen.

Amikor már kicsit megpuhultak, levesszük a tûzrõl és hagyjuk hûlni.

Alaposan kinyomkodjuk a zöldségekbõl a nedvességet, majd reszelt parmezánnal és egy felvert tojással alaposan összeforgatjuk.

Egy kanállal sütõpapírral bélelt lemezre halmokat teszünk és ellapítjuk õket jó vékonyra.

200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nagyon finom volt és a lazaccal, valamint a málna öntettel nagyon ízletes volt. Egy késõbbi bejegyzésben leírom, azok hogyan készültek. :)



A Chefparadeban több kurzuson is volt szerencsém részt venni. Nagyon jó kis hely! Sanyi nagyon jó séf volt minden alkalommal, Dórit egyenesen imádom?a környezet remek, a hangulat isteni, a fogások pazarok! Ezekrõl itt olvashatsz, finom recepteket találhatsz:

VÁGOTT TRÜFFEL TANFOLYAM

TRÓPUSI BARBEQUE

OLASZ IHLETÉSÛ BONBONOZÁS

FRANCIA EST

JAR FÕZÉS BEREZNAY TAMÁSSAL

ZÖLD DIÓZÁS (bár nem errõl szól a cikk, voltam zöld diós fõzésen)


Ha ízlett a vitaminbomba, csatlakozz hozzám a Facebookon is, ahol a Receptkártyák albumból le is töltheted akár ezt a receptkártyát is:

Sült zöldségsaláta receptkártya

Névtelen


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/07/01...

sponsored links

Keres?s