Sült túrókrém torta

2014-04-01

sponsored links






Alias Kase-Quark-Kuchen. Egy görög barátnõm kapta a receptet egy német barátnõjétõl. Õk természetesen fehér liszttel és cukorral készítik. Úgy is biztos nagyon finom. De így is!
Apukám bevette, hogy nem diétás.

Egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformához (kb. 12 szelethez)
Az alalphoz:
20 dkg zabpehelyliszt
75 g vaj (margarin)
egy tk. sütõpor
4 ek poralakú édesítõszer (xilit)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk (éljen a robotgép), majd sorjában hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Kézzel.

A középsõ réteghez:
250 g natúr krémsajtot vagy sovány túrót
250 g görög joghurtot vagy 12%-os tejfölt
egy csomag vaníliás pudingport (a fõzõs cukormentes)
4 dl tejet
3 tojás sárgáját
60 ml olajat (elhagyható, de finomabb)
4 ek poralakú édesítõt (xilit)

alaposan összekeverünk (éljen a robotgép). A robotgépet a görög barátnõm elmosogatja a két réteg kikeverése között. Én nem.

A krémet a tészta tetejére öntjük, és elõmelegített sütõben 45 perc alatt megsütünk. Így a recept. Nem tudni, hogy hány fokon. Én légkeveréses sütõben 125 fokon 30 percig sütöttem...

A habcsóktetõhöz:
A sütési idõ vége felé a 3 tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amint a hab kifehéredett, jöhet hozzá ismét 4 ek. édesítõ (xilit, mert eddig ezzel mûködött a legjobban a tojásfehérje-hab), és együtt kemény habbá verjük. A habot eloszlatjuk a sütemény tetején, és újabb 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

Ezután visszafogjuk magunkat, és
1. megvárjuk, míg kihül,
2. egyszerre csak egy szeletet eszünk meg.

Ha mindent összeadunk, és 12-vel osztunk, akkor egy szelet:

211 kcal és 22 g CH
Nem is rossz...


Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/04/sult...

sponsored links

Keres?s