Sült sertéskaraj zöldségekkel
sponsored links
Sült sertéskaraj zöldségekkel
Finom húsi sült és rántott zöldségekkel.Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj/vagy tarja
- 1 ek sertészsír
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- 1 db cékla
- 1 db sárgarápa
- olívaolaj
- só
- õrölt fekete bors
- rántott cukkini szeletek
- 2 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- morzsolt bazsalikom
- extraszûz olívaolaj
A húst sózom, borsozom, megszórom paprikával, beteszem egy serpenyõbe, melyben disznózsírt olvasztottam. Megpirítom, majd miután kapott egy kis kérget, teszek mellé fokhagymát, negyedelt paradicsomot és fokhagymát. Lefedve lassú tûzön párolom, míg puha nem lesz.
Közben a darabolt céklát, sárgarépát fûszerezem, locsolok rá olívaolajat és sütõben megsütöm.
Elkészítem a paradicsomsalátát. A szeletelt paradicsomot fûszerezem, nyomok rá fokhagymát, s meglocsolom olívaolajjal.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, s velesült zöldségeket, sült céklát és répát, rántott padlizsánt és paradicsomsalátát.
Jó étvágyat hozzá!