Sült rebarbarás eperdzsem

2014-06-04

sponsored links

A blog befõzés rovata erõsen el van hanyagolva. Ennek fõleg az az oka, hogy már nem készítek mindenféle furcsa lekvárokat, mert nem nagyon fogytak. Maradtunk a baracknál és a málnánál. Ezekbõl tuti nem marad a következõ nyárra. A sima eperlekvárok is megmaradtak, így tavaly már azt sem készítettem.

Idén viszont nem bírtam ki, és csináltam egy kis adag sült rebarbarás eperdzsemet. Ebbõl biztosan nem marad majd, mert már a fele elfogyott. Isteni, de tényleg, és nem kell nagy adagot csinálni belõle.

A recept a Kifõztük júniusi számában is megjelent.


Hozzávalók:
75 dkg rebarbara
75 dkg eper
2 cm-es darab friss gyömbér
1 rúd vanília
1 kezeletlen citrom
5 evõkanál barnacukor
1 csomag 3:1 dzsemfix
30 dkg cukor

A rebarbara két végét levágjuk, a külsõ, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütõtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral, ráreszeljük a megtisztított gyömbért és a citromhéjat. A vaníliát felhasítjuk, kiszedjük a magokat, a héjat is a gyümölcsre dobjuk. 180 fokos sütõben 15 percig sütjük.
A vanília héját kidobjuk, a gyümölcsöt összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot és a benne elkevert dzsemfixet. Folyamatos keverés mellett, forrástól számítva 3 percig fõzzük, csírátlanított üvegekbe adagoljuk, jól lezárjuk, végül öt percre fejre állítjuk az üvegeket.


Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/06/sult-reba...

sponsored links

Keres?s