Sült puding szederrel és pirított pisztáciával

2014-08-11

sponsored links

Házi sült pudingot készítettem, mégpedig rengeteg friss szederrel, és annyi csavarintást vittem bele, hogy grill alatt meg is pörköltem kissé azt. Ennek köszönhetõen a szeder is felmelegedett, levet eresztett kissé, és olyan finom savanykás és mégis édes krémmel ajándékozott meg, amit igazán öröm volt kanalazni. Ha nincs otthon pudingpor, mégis épp arra fájna a fogunk, nem kell kétségbeesni, minden édesszájú háztartásában van liszt, tej és tojás. Tehát készen állunk az alkotásra. A lisztet én most kukoricakeményítõvel helyettesítettem, de semmi nem történik, ha liszttel készül a finomság. Nagyon egyszerû, nagyon gyors és nagyon élvezetes ez a változat, és legalább biztosak lehetünk abban, hogy nem nyomjuk a szervezetünket tele E betûs ismeretlen dolgokkal, amik a pudingporok csomagolásán feltûnhetnek.
Lássuk, hogyan is alakul ebbõl a három összetevõbõl a puding, aztán abból hogyan lesz ez a verzió:


Hozzávalók:
a pudinghoz:
1/2 liter tej
2 tojás
110 g cukor
40 g liszt vagy étkezési keményítõ
egy citrom sárga héja
1 vaniliarúd vagy vaniliaaroma

szeder vagy más bogyós gyümölcs
pisztácia

A tejet feltesszük melegedni a citrom meghámozott sárga héjával és a kettévágott vaniliarúddal, forráspontig melegítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk állni egy fél órát. Ezalatt a tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük.
Ha a fél óra letelt, a tejet a cukros tojáshoz csorgatjuk, miközben kézi habverõvel tovább dolgozzuk. Természetesen a citrom héját és a vaniliarudat kidobjuk belõle. 
Ha ez megvan, visszatesszük a tûzre és a habverõvel folyamatosan kevergetve addig fõzzük, míg a kívánt pudingállagot el nem éri.
Szobahõmérsékletûre hûtjük egy másik tálban. 
Tûzálló tálkák aljára szépen elrendezzük a szederszemeket és rájuk csorgatjuk a meleg pudingot. A grill alá toljuk a legmagasabb hõfokon annyi idõre, míg színt nem kap a teteje.
Ezalatt pont van idõnk a pisztáciát egy tûzálló serpenyõben megpirítani.
Ha a puding megbarnult, kivesszük, rászórjuk a durvára vágott pisztáciát és fogyaszthatjuk is. 




Jó étvágyat hozzá!

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/08/sult...

sponsored links

Keres?s