Sült paprika sok hagymával és még több sajttal

2014-07-08

sponsored links


Semmi különlegesség nincs ebben az ételben, de mégis úgy gondoltam, megér egy bejegyzést. Gyakran készítek ehhez hasonló zöldséges ételt, fõleg vacsorára és természetesen fõleg tavasztól õszig, amikor sok friss zöldség van a polcokon.
Ez  a recept most éppen a téli idõszakban is megállná a helyét, hiszen csupa olyan alapanyag van benne, ami télen is könnyen hozzáférhetõ.
Ezen kívül nagy kedvencem a sok cukkini, ami remek kiegészítõje a paprikának is.
Az igazsághoz tartozik, hogy ezt a párolt hagymás paprikát legalább két hónappal ezelõtt sütöttem meg. Valószínûleg akkor elfogadható áron kaptam kaliforniai paprikát, ami már nem volt fényes és feszes héjú, viszont tökéletesen megfelelt a sütõben sütésre vagy mint most, a hirtelen sütésre.
Ilyenkor egy kicsit több idõ- és energia ráfordítással remek félkész ételt lehet elkészíteni, ami nagyon jól jön akkor, amikor ennénk valami finomat, de sem idõ, sem megfelelõ ihlet, kedv nincs hozzá.


Ezek a paprikák gyönyörûek voltak ahhoz, hogy vastagabb csíkokra vágva, hirtelen sütéssel elõkészüljenek egy késõbbi ételhez.
Sok hagymával---amit szintén vaskosabb szeletekre vágtam---pároltam, pirítottam meg úgy, hogy a paprikák is kapjanak egy kis színt. Ezután a fagyasztóban vártak sorukra.


Megsütve nagyon jól fagyasztható, nem kell félni attól, hogy nem lesz megfelelõ az állaga.
Az olívaolaj természetesen nem luxus kiegészítõ, mert itt minden alapanyag nagyon egyszerû, de éppen ezért kell, hogy jó minõségû legyen.
Különösebb fûszerezést nem igényel a fagyasztás elõtt. Az is igaz, hogy én azért nem szoktam elõre fûszerezni, mert sosem tudom, mi lesz belõle, ha meg akarom fõzni.
Most gombát vettem és hús helyett azzal egészítettem ki / nekem van megint húsmentes idõszakom / , de úgy gondoltam, hogy a fiúknak kell még valami  plusz hozzávaló.

  • 1 fej szálasra vágott hagymán megsütöttem kb. 40 dkg nagy szeletekre vágott gombát----igyekeztem erõs tûzön sütni, hogy valóban piruljon és ne csak párolódjon.
  • provanszi fûszerkeverékkel szórtam meg / változatlanul nagy kedvencem / , só és frissen õrölt bors került még bele
  • a kiolvasztott sült hagymás paprikát hozzáadtam és erõs tûzön jól összemelegítettem----eredetileg 2 nagy fej hagyma és 4 paprika volt-/-2 sárga és 2 piros /
  • ismét megfûszereztem, mert úgy jó, ha minden hozzávaló külön ízesítést kap
  • kb. 20 dkg mozzarella sajtot reszeltem rá és még kb. 10 dkg edami sajtot
  • ezután a sütõben összesütöttem kb fél óra alatt
  • az összevágott friss petrezselyemzöld nekem kicsit hiányzott róla, de sajnos elfelejtettem venni


Egy pohár fehérbor tökéletes kiegészítõje.

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/07/sult-...

sponsored links

Keres?s