Sült paprika leves

2014-08-11

sponsored links

Ez a leves teljesen saját találmány, és olyan, de olyan finom, s nem mellesleg a színe is csodaszép :) Jön a piros, édes paprika szezonja, próbáljátok ki ti is :)


Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 15 sütni való, piros kápia paprika, 0, 5 kg sertéshús, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 5 ? 6 közepes sárgarépa, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, só, bors, kis csokor petrezselyem ? és zellerzöld.
Elkészítése: A paprikákat grillen vagy tárcsalapon megsütjük, míg a héjuk feketedni kezd, egy tálba helyezve hideg vizet csepegtetünk rá, konyharuhával letakarjuk, 10 ? 15 percig így pihentetjük. Az így keleztezett gõzben felpuhul a paprikák héja, amelyet lehúzunk, a torzsáját kiszedjük, a magokat lemossuk, 3 ? 4 paprika kivételével késes aprítóban pürésítjük.
A sertéshúst falatnyi kockákra vágjuk, 2, 5 liter vízben fõni tesszük, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettõbe vágott paprikát, sózzuk, puhára fõzzük, a hagymát és a paprikát eltávolítjuk. A majdnem megpuhult húshoz hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott sárgarépát, együtt puhára fõzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hozzákavarjuk a pürésített sült paprikát, majd hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A félretett paprikákat kis kockákra vágjuk, szintén a leveshez adjuk, végül megszórjuk a finomra aprított zöld fûszerekkel, a borssal.
Megjegyzés: Ígény szerint száraztésztával vagy rizzsel is gazdagíthatjuk a levesünket.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s