Sült paprika krémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 8-10 db kápia paprika, l zöldségalaplé, 1 dl tejszín, só, bazsalikom, balzsamecet; a tálaláshoz: 25 dkg telemea sajt
Elkészítése: A paprikát megmossuk, szárazra töröljük és tesibe tesszük, majd magas hõfokon, minden oldalukon addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé megszenesedik. A megsült paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és megmossuk. Késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomlevelet és krémesre kavarjuk, miközben kevés alaplevet öntünk bele. Ha eléggé krémes, felöntjük a megmaradt alaplével, a tejszínnel, sózzuk, borsózzuk, kevés balzsamecettel ízesítjük és felforraljuk. A telemea sajtot kis kockákra vágjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.