Sült padlizsán saláta

2014-08-06

sponsored links


Mi tagadás, ez a saláta nem a könnyed, zsenge, ropogós, tavaszi salátás változatok közé tartozik. Annál inkább testesebb és karakteresebb, egy nagyon zseniális köret választás lehet. Ebben az esetben is lehet ajánlani mellé akár rizst is például vagy tetszõlegesen más köretet.
Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább.
A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütõben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyõben.

Hozzávalók: (2-3 fõre)

1 nagy padlizsán
1 kis doboz natúr joghurt
2-3 evõkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 marék (sótlan) kesudió

bors
borsikafû

A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szûrõbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlõvel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütõben sütjük meg, akár teflon serpenyõben is lehet egy kevés olíva olajon).
A megsült padlizsánt miután kihûlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafûvel fûszerezzük.
A kesudiót száraz serpenyõben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihûl) és tálalás elõtt a salátához keverjük.






Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/08/sul...

sponsored links

Keres?s