Sült lencsés rizs hagymával

2014-01-13

sponsored links

lencserizskis02.jpg

Lencse rizzsel köretként vagy önálló vegetáriánus ételként,jó sok hagymával együtt megsütve. Melléje saláta egy finom mézes mustáros öntettel, jó sok citrommal. A citrom legyen kezeletlen vagy bio, hogy a héját is meg tudjuk enni. Most már hogy mindent tudunk a lencsérõl, annak hasznos és ártalmas tulajdonságairól , el tudjuk dönteni mikor és hogyan elkészítve fogyasszuk. Ismerhetjük a lencsefajtákat,  a változatosság jegyében választhatjuk ezt a közel Keleti konyhákban elterjedt változatot. 

Hozzávalók személyenként:

3 evõkanál basmati rizs

2 evõkanál apró fekete lencse (beluga) hiányában más lencsefajtával is finom lesz

1 közepes hagyma 

2 evõkanál vaj

A rizst és a lencsét külön-külön vízben megfõzzük, ügyelve, hogy egyik se fõjön szét. Ez a rizs esetében 15 perc, a lencsénél 15-20 perc a fajtától függõen. 

A hagymát nagy kockákra vágjuk,és a felolvasztott vajban üvegesre pároljuk.

lencserizskis03.jpg

A fõtt rizst és a lencsét összekeverjük, közben megsózzuk, és egy tûzálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a hagymát, az is elsimítjuk, és betesszük 25-20 percre az elõmelegített sütõbe. Közben nézzünk rá, hogy a hagyma meg ne égjen a tetején. A vaj finoman átitatja a rizses lencsét, a sült hagyma pedig különlegesen ízesíti.

lencserizskis01.jpg

Készíthetjük köretként vagy  önálló vegetáriánus fogásként egyaránt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/01/13/sult...

sponsored links

Keres?s