Sült karfiolos és gombás carbonara

2014-07-11

sponsored links

Felfedeztem egy nagyon jó blogot. Legalábbis nekem nagyon tetszik. Kevin Lynch a szerzõje, és imádom, ahogy a zöldségek sütési, fõzési módszereit kiaknázza. Példának veszem a karfiolt, ami neki egy személyes kedvence, és remek recepteket készit belõle.

Az õ receptje szerint készült  a mai ebédünk (http://www.closetcooking.com/2014/03/roasted-cauliflower-and-mushroom.html) , én személy szerint a tiz ujjamat megnyaltam? És innen lesz a holnapi is?. :)).

Hozzávalók: 1 kisebb karfiol, pár darab csiperke gomba, 1 kanálnyi oliva olaj, só és bors, fettuccine (spagetti, vagy bármilyen más kedvenc tészta), 5-6 szelet pancetta vagy bacon, apróra vágva, 1 cikk fokhagyma, 2 tojás, fél csészényi reszelt parmezán sajt, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld apróra vágva.

A karfiolt rózsáira szedtem és kettévágtam, a gombát nagyobb darabokba szeleteltem.

karfiol

Sütõpapirral bélelt tepisbe helyeztem a zöldségeket, meglocsoltam az oliva olajjal és sóztam, majd elõmelegitett sütõben kb. 3o percig sütöttem, mig karamelizálódtak. Néha átforgattam.

karfiol2

Az apró kockára vágott pancettát megsütöttem, majd kiszedegettem. 3o másodpercig forgattam a hátramaradott zsiradékban az apróra vágott fokhagymát. Ha túl sok zsiradékot hagy a pancetta vagy a bacon, akkor öntsük le, csak egy kiskanányit hagyjunk a fokhagymának. A tojásokat felvertem és összekavartam a sajttal és a petrezselyemzölddel.

Közben megfõztem a tésztát. Mikor leszûrtem, nem öntöttem el az egész levét, szükség esetén ezzel a fõzõlével kell pótolni, hogy krémes legyen a tésztánk.

Ezek után csak annyi maradott hátra, hogy mindent összekavarjak. A forró tésztát a tojásos, sajtos öntettel, folytonos kavarás közben, majd a karfiolt a gombával. Ebben a fázisban kell eldönteni, hogy pótolni kell vagy sem a fõzõlével. Nem szabad száraznak lennie, jó krémes állaga kell legyen!

karfiol3


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s