Sült kacsacomb krumpliknédlivel és áfonyamártással

2014-01-05

sponsored links




















Hozzávalók:
6 db kacsacomb

bors
1 nagyobb savanykás alma
kevés tej.

A krumpliknédlihez:
1 kg fõtt krumpli
2 tojás
só (kb. 4 mokkáskanál)
50 dkg (darás)liszt.

Az áfonyamártáshoz:
egy kisebb üveg áfonyakompót
kevés citromlé
pici cukor
kevés vörösbor
kevés krumplikeményítõ.

A knédlihez elõzõ nap héjában megfõztem a krumplit. Másnap megpucoltam, apró lyukú reszelõn lereszeltem, hozzáadtam a tojásokat, sót, lisztet és összegyúrtam. Folpack fóliára 3 knédlit formáztam a masszából, hengert formáztam belõlük, két végén csomót kötöttem a fóliából. (Minden hengert még egy másik fóliába is becsomagoltam.)  Forrásban levõ vízben 25 percig fõztem, félidõben megfordítottam a knédliket. A kész knédlit kicsomagoltam és kézzel olajjal bekentem. Vizes késsel szeleteltem.













A megtisztított, megmosott kacsacombokat sóztam, picit borsoztam. Tepsibe raktam, egy almát félbevágva hozzátettem, letakartam és elõmelegített sütõbe raktam. Letakarva sütöttem, amíg a hús megpuhul, utána a tepsi tetejét levettem, kevés tejjel meglocsoltam, visszatettem a sütõbe és (a tepsi teteje nélkül) pirosra sütöttem a combokat. A kisült zsíros szaftból tettem egy lábaskába, kevés vízben elkevert fél teáskanálnyi simaliszttel összeforralva besûrítettem. Tálaláskor ezzel locsoltam meg a knédliket.

Az áfonyakompótot lábasba öntöttem, pici citromlével és nagyon kevés vörösborral összeforraltam, cukorral ízesítettem. Egy nagyon kevés krumplikeményítõt kevés vízben elkevertem és besûrítettem vele a mártást. Pici õrölt borsot tettem még hozzá.

Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2014/01/sult-...

sponsored links

Keres?s