Sült harcsafilé kapros-juhtúrós mártással

2014-07-06

sponsored links

Ha szombat, akkor piac. Gondolom sokan vagytok így vele. Egyszerûen imádom a hangulatát, az illatokat, az embereket és a termékek sokszínûségét. Amit igazán hiányolok a piacunkon, az pedig a hal. Csak egy helyen kapható, és sajnos, általában csak fagyasztott termékeket látok nála. Tegnap viszont mindenképpen halat szerettem volna készíteni, ezért körülnéztem. A friss halak közül egyedül az afrikai harcsafilé volt az, ami megnyerte a tetszésemet, így a szombati ebédünk alapját, ez adta.

Hozzávalók: 2 szelet afrikai harcsafilé, zöldfûszeres vaj, sült hal fûszerkeverék.
A halakat megmosom, nagyobb darabokra vágom és megszárítom. Megszórom a fûszerkeverékkel. (nem mindig ragaszkodom a kész fûszerkeverékekhez, de a halas nagyon finom, így gyakran használom). Legalább 10 percig hagyom még állni, addig a fûszerek szépen beépülnek a húsba. :)
Serpenyõben a vajat felhevítem. Készülhet sima vajjal is, de én szeretem a grill vajakat, lehet többfélét is vásárolni. A halakat minden oldalukon néhány percig sütöm. Egy jénai tálat veszek amibe átteszem a húsokat, és a visszamaradt zsiradékkal meglocsolom. Mehet is az elõmelegített sütõbe, ahol 180 fokon nagyjából 10-15 percig még sütöm.
A halhoz juhtúros mártás készült, aminek receptjét itt találhatjátok: Juhtúrós mártás




Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/07/s...

sponsored links

Keres?s