Sült csirkemell paradicsomos zöldségraguval

2014-04-05

sponsored links

Miután már lassan egy éves a blog, és a férjem állandóan azzal unszol, hogy miért nem írok már én is receptet a közös blogunkba, ezt most megteszem. :-) Ennek a gyors és finom ételnek a receptjét az egyik receptújságban találtam, és azon nyomban megtetszett. Azért nem tudom az újságot megnevezni, mert miután kiírtam belõle a receptet a saját kis négyzethálós füzetembe, az újság kidobásra került. Akkoriban ugyanis még nem vezettünk gasztroblogot.



Na de maradjunk a lényegnél: ez a zöldséges-csirkemelles étel annyira finom, hogy nagyon. Azóta is rendszeresen készítjük ezt a finomságot (is). Mi egy kis rizi-bizivel szeretjük, mert úgy sokkal kiadósabb, valamint a csirkemellet a férjem egy kicsit másképpen készíti, mint az eredeti receptben volt - így sokkal finomabb is...

Sült csirkemell rizibizivel és zöldségraguval hozzávalói:
- 60 dkg csirkemell filé
- konyhasó
- õrölt fehér bors
- 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 5-6 evõkanál étolaj
- 50 dkg darabolt (lehetõleg héj nélküli) konzervparadicsom
- 1 kis csokor friss - vagy 1 kiskanálnyi szárított bazsalikom
- egy kevés kristálycukor
- házi ételízesítõ
- morzsolt kakukkfû
- morzsolt rozmaring

Sült csirkemell rizibizivel és zöldségraguval elkészítése:
Az eredeti recept szerint a csirkemellek szeletelve voltak, és serpenyõben voltak sütve, de az úgy nagyon kiszárad, mi pedig úgy szeretjük, ha nem száraz. A férjem foglalkozott a hússal, míg én a köretet készítettem. A húst megtisztította és nagyobb darabokra vágta. Öntött egy kis étolajat egy hõálló sütõtálba, majd abba pakolta egymás mellé a húsokat. Megsózta, megborsozta, szórt rá egy kevés házi ételízesítõt, egy csipetnyi rozmaringot, és egy kevéske kakukkfüvet. Öntött alá egy deciliter csapvizet, majd az edényt alufóliával lefedve betolta a 180-200 fokos sütõbe, ahol nagyjából 3/4 órát párolódott. Ezt követõen kiszedte a sütõbõl, levette a tetejérõl az alufóliát, majd visszatolta még egy 15-20 percre, hogy megpiruljon a teteje. Ezzel a hús kész is volt.

A körethez a zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfõztem, majd leszûrtem. Egy serpenyõben a zúzott fokhagymát a fele olajon megfuttattam, végül a konzervparadicsomot ráöntöttem. Enyhén megsóztam, megborsoztam, kevés cukorral ízesítettem, majd a bazsalikommal fûszereztem, és a zöldséget hozzáadtam. Amikor készen lett a zöldségragu, nekiálltam a rizi-bizi elkészítésének, aminek a készítését most nem írom le. Mikor minden készen lett, akkor a fotón is látható módon tálaltuk, és jól teletömtük vele a pocakunkat... :-)

Isteni finom étel, és nagyon gyorsan elkészíthetõ. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek hozzá! :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/04/sult-...

sponsored links

Keres?s