Sült apróhal - a tenger íze!

2014-07-04

sponsored links



Ez az étel -ezek a kicsi, apró halak- nekem egyértelmûen a tengerpartot idézik. Rajongok érte!
Amikor otthon készül, az egész házat betölti az a fantasztikus illat, amit a tengerparti sétányon lehet érezni ahogyan -többek között- ezeket a kis halakat sütik. Leírhatatlan és aki már kóstolta annak ecsetelnem sem kell. Ez az étel pótol egy csipetnyit a tengerparti feelingbõl amikor már az elvonási tünetek kezdenek elõjönni. :-)
Semmi flanc, semmi túlzás csak egy kis paprikás liszt, halacskák kisüt, ropogós kenyér és egy kis mártogatós na meg citrom. Kell ennél több? Csak a tengeeeeeer!!! :-))




Hozzávalók:
apró hal (beszerzési forrásom a Metro áruház, de ez nem a reklám helye-fagyasztva kapható kilós kiszerelésben)
paprikás liszt (kevés pirospaprikát keverjünk a liszthez)
olaj

A kis halakat egy kicsit kiolvasztjuk majd megforgatjuk õket a paprikás lisztben.
A forró olajban kis adagokban, pár perc alatt kisütjük a halakat  majd papírtörlõre szedjük õket.
Megsózzuk és még forrón tálaljuk.
Citromot, friss kenyeret és esetleg mártogatóst kínálunk hozzá.

A mártogatóshoz tejfölt, esetleg majonézt, fokhagymát és friss fûszernövényeket (én ezt most aprított metélõhagymával készítettem) keverünk.


Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/07/sul...

sponsored links

Keres?s