Süllõ, ahogy én készítettem

2015-02-02

sponsored links



Hal imádó vagyok, de ez nem véletlen, hiszen a halak jegyében születtem. Na de azért nem minden hal az, amelyik csak úgy beúszhat a konyhánkba. A ponty, a keszeg paprikás lisztben megforgatva, olajban, jó ropogósra kisütve jöhet, na és a nagy kedvenc ugyanezzel a sütési technikával a HEKK, csupa nagybetûvel. Az afrikai fekete harcsát sem vetem meg, de most véletlen? - vagy csak a sors hozta így? "beúszott" egy süllõ! Elképzelni nem tudtam milyen lehet, mert eddig még nem volt szerencsém megkóstolni.

A végén elmondom milyen volt :-) Nem mértem le, de ez egy hatalmas hal volt! Elõször fogalmam nem volt hogy fogjak hozzá, mi készüljön belõle? Talán lefagyasztom? - és majd egyszer!! Nem! - nem! Ennek most van itt az ideje...... és ez így volt jó!
Miután a halat tisztítva kaptam, nagyon sok munkám nem volt vele. Csak azt kellett kitalálni, hogy mi és hogyan legyen belõle. Elõször elkezdtem szeletekre vágni. Aztán a negyedik szeletnél meggondoltam magam, hogy mégse!!! - milyen jól tettem! Na de hogy "ragasszam" vissza a levágott négy szeletet? Erre való a jó hosszú hústû és máris kezdõdhez a visszaállító mûtét! Gyönyörûen megoldódott a helyzet!
Ugye, hogy nem is látszik rajta, hogy az elsõ négy szelet ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2015/02/sullo...

sponsored links

Keres?s