Sósperec

2014-02-16

sponsored links


Fotókiállítás nyílt ma nálunk az IKSZT-ben, közkedvelt nevén az X klubban.  Szakértõ vendégek is híva lettek, meg hát a megjelenteknek is, volt egy büfé asztal, amin inkább csak sütemények voltak, édesek és sósak.

Édeset többen ajánlották, hogy hoznak, íyg nekem a sós rágcsálni való jutott.
Ezen a facebook  oldalon találtam ezt a jó kis perec receptet.  Elég könnyû elkészíteni, elég kiadós is, és a gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet, meg talán a felnõttek is, ha másért nem nosztalgiából.

Hozzávalók: 50 dkg liszt
  3 dkg élesztõ
2 dl tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj

1 tojás megkenni

A mázhoz 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, víz, hogy sûrûn folyós legyen.

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd a tészta alapanyagaiból  kelt tésztát dagasztunk.  Nekem sehogy nem állt össze a tészta, ezért tettem még hozzá kb. fél dl tejet. Így sem lett lágy a tészta, de gyúrható. 
Egy órát pihentettem.  5 dkg -os darabokra vágtam, és lisztezetlen deszkán kisodortam. Legalább 30 cm legyen és ceruza vékony.  Eleve összeugrik kicsit ahogy letesszük, de az élesztõ miatt sülés közben még vastagszik is. 

Perec formára igazítva megkentem tojással és az elõmelegített sütõbe  tettem. Kb 15 perc után megcsöpögtettem a sós liszttel, és még pár percre vissza tettem a sütõbe.



Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2014/02/sosper...

sponsored links

Keres?s