Sós uborka télire

2014-08-13

sponsored links


Hozzávalók:
friss uborka, kapor, csombor, torma és zellerlevél, babérlevél, fokhagyma, durva só, szemes bors.
Elkészítése:
Az uborkát jól megmossuk, majd 2-3 óráig hideg vízben áztatjuk. Az üvegek aljára rakunk a zöld fûszerekbõl, belerakjuk az uborkát, tisztított fokhagymát és szemes borsot szórunk bele(babérlevelet és tormát is helyezünk az uborkák közé). Feltöltjük hideg vízzel, így megmérjük, mennyi víz megy rá az uborkára, majd letöltjük a vizet, és annyi evõkanál sóval fõzzük fel, amennyi literes a befõttesüveg. A levet hagyjuk kihûlni, majd az uborkára töltjük. Elsõre a feltöltõ lé felzavarosodik, majd szépen letisztul. 

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s