Sós rúd

2014-07-22

sponsored links

A recept nem a sajátom,  itt találtam rá.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül.



Hozzávalók :
1 kg liszt
1 cs. sütõpor
4 teáskanál só
3 deci olaj
3 deci fehérbor
továbbá: pirospaprika, darálatlan mák. lenmagpehely, 1 db tojás felverve

Elkészítése :
A hozzávalókat egy tálba kimérjük és egynemû tésztává gyúrjuk.
( A tészta rugalmas, kemény  ne ijedjetek meg tõle.)
Lisztezett munkafelületen kb egy ujjnyira kinyújtjuk.
Az egyik oldalát jól behintjük pirospaprikával, majd megfordítjuk, lekenjük felvert tojással és megszórjuk mákkal, vagy lenmaggal, de beszórhatjuk szezámmaggal is.



Egy ujjnyi vastag hosszú csíkokra vágjuk fel és szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk õket sorba.


Elõmelegített sütõben gáz 5. fokozaton 240 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
A sütési idõ függ a sütõnktõl, ezért néha néha ellenõrizzük, nehogy megégjenek.






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/07/sos-rud...

sponsored links

Keres?s