Sóból is megárt a sok

2011-09-10

sponsored links


Magyarországi nyaralásunk alkalmával sok finomságban volt részünk, de azért meg kellett állapítanom jóval sósabban fõzünk mi magyarok mint akár mondjuk az írek vagy más nyugatabbra lévõ népek. Ez eleinte fel sem tûnt nekem, az ír konyhát pedig egyenesen íztelennek tituláltam. Az évek során aztán rájöttem nem attól lesz jóízû egy étel ha agyonsózzák. Sõt! Az ételek igazi ízét akkor tudom igazán kiélvezni, ha éppenséggel alig vagy meg sincs sózva. Sokan már akkor a sószóróért nyúlnak, mikor még meg sem kóstolták az ételt. Rosszul berögzött szokások ezek, melyeken igazán könnyen lehetne változtatni. A só helyett pl. bátrabban használjunk frissen õrölt feketeborsot vagy zöldfûszert.
A következõ vacsoraötlet is kíváló példája annak, hogy nincs szükseg sóra, hanem príma fûszerek és zöldségek kombinációjával igazán jóízû eledel készíthetõ.

Cajun fûszerezésû lazac grillezve, avokádós paradicsomsalátával
Hozzávalók 2 személyre: ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s