Só, fokhagyma, kapor, uborka, joghurt

2014-07-13

sponsored links

Hogy közhelyes legyek, az egyszerû mindig nagyszerû, így a joghurtos uborkasaláta is.

Amibõl készült:
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 6 db kovászolni való uborka
  • 6 cikk fokhagyma
  • 1 pici csokor kapor
  • 1 lapos evõkanálnyi só
  • 7 dl-nyi natúr joghurt
Egy tálba tálba tettem egy szûrõt, beletettem egy angindarabot (Szeretem a "párnahuzatot" használni ételek szûrésére. A kocsonyát is mindig ezen öntöm át.) és beleönöttem a joghurtot, majd visszatettem a hûtõszekrénybe.

Az uborkákat a tökgyaluló betéttel a hosszukra merõlegesen csíkokra reszeltem, elkevertem sóval és 3 cikk zúzott fokhagymával, majd kb. 30 percet állni hagytam.

Miután kinyomkodtam az uborka levét, ráreszeltem még 3 cikk fokhagymát, rászórtam az apróra vagdalt kaprot, elkevertem a lecsöpögtetett joghurttal, és visszatettem a hûtõszekrénybe.

Abbahagyhatatlan.









Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s