Sárgarépás-diós süti mascarpone-krémmel

2014-02-25

sponsored links

A sárgarépa hallatán biztosan sokan úgy gondolják, hogy nem  próbálják ki, pedig igazán szaftos, nagyon kellemes ízû sütemény. A répa ízét nem  érezni, és ettõl lesz ilyen különleges.



Hozzávalók:
50 dkg tisztított, finomra reszelt sárgarépa
5 tojás
5 dkg cukor
5 dkg liszt
10 dkg darált dió
2 tk. sütõpor
1 tk fahéj

A krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:
A tojások sárgáját keverd ki habosra a cukorral, majd a fehérjét is verd fel kemény habbá. A megszitált lisztbe keverd bele a sütõport, a fahéjat, a diót, végül a sárgarépát. Tedd hozzá a tojássárgákat, majd óvatosan keverd bele a fehérjét is.
Sütõpapírral bélelt közepes tepsibe öntsd bele a masszát, majd elõmelegített, 175-180 fokos sütõben süsd 45-50 percig.
Keverd össze a krémet: a vajat, porcukrot, sót és a vaníliás cukrot keverd ki robotgéppel, majd keverd hozzá a mascarponét is. Ezzel már nem kell sokáig keverni.
Halmozd a krémet a tésztára, majd tedd hûtõbe. Másnap már szépen szeletelhetõ. Lehet kockára vágva tálalni, közepén egy egész diószemmel, enyhén megszórva fahéjjal vagy kakaóval. Másik tálalási mód: nagyobb pogácsaszaggatóval kivágni és szintén díszíteni a leírt módon. Ennek csak egy hátránya van, hogy vannak leesõ részek, de ezek is biztosan elfogynak. Ebben az esetben érdemes egy-egy adagot tányéron szervírozni.
Köralakú tortaformában is süthetõ.



Folytats a blogon ... vendegsegbenevanal.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s