Sárgarépás aranydurbincs pástétom

2014-05-19

sponsored links

Sárgarépás aranydurbincs pástétom

Hozzávalók 4 személyre elõételként: 200 g aranydurbincs filé bõr nélkül, 200 g sárgarépa, 1 fej mogyoróhagyma, 200 g ricotta, 1 gerezd fokhagyma, frissen reszelt szerecsendió, körömnyi friss gyömbér, csipetnyi római kömény, só, fehér bors, extra szûz olívaolaj, 1/2 citrom frissen facsart leve, egy kis csokor petrezselyemzöld, néhány szál friss kakukkfû, 2 cs. sós kréker v. fél bagett

Az aranydurbincs filét nagyon apróra, szinte pépesre aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a gyömbért megtisztítjuk, elõbbieket finomra aprítjuk, utóbbiakat kislyukú reszelõn lereszeljük.

DSC_9231

Egy nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a sárgarépát, megszórjuk sóval, fehér borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval és római köménnyel, majd közepes lángon pirítani kezdjük. Amikor a hagyma barnulni kezd, meglocsoljuk a citromlével, lesütjük, és kevés víz hozzáadásával az egészet addig pároljuk, amíg a répa megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a halat, a zöld fûszereket, és nem több, mint 2 perc alatt az egészet készre fõzzük. (Akkor jó, ha a répás hal zsírjára sül, és nem marad alatta víz.)

A fûszeres-sárgarépás halat összekeverjük a ricottával, és langyosan pirítósra/krékerre kanalazva, friss, aprított zöld fûszerekkel megszórva tálaljuk. (Általában a gyerekek is szívesen megeszik, és másnap is finom!)

Ötlet: La grande cucina di pesce I. kötet ? Gruppo Editoriale Espresso S.p.A. Bologna, 2014


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/05/19/sar...

sponsored links

Keres?s