Sárgabarackos-málnás süti

2014-07-08

sponsored links

Vannak olyan sütemények, amiknek nincs semmi frappáns neve. Nem is néznek ki túl jól. Lássuk be, igazából egy értelmes képet is bazi nehéz csinálni róla. Ez csak szimplán süti.  :) Viszont az íze! Na, az mindenért kárpótol. Kellõ arányban van a tészta és a gyümölcs, nem nyomja egyik a másikat, tökéletes az összhang.



photo 2



Ennek a sütinek most prózaibb története van, hiszen nem saját kreálmány, hanem a 17. Blogkóstoló játékra készítettem, amit most A tetovált lány konyhája írt ki. Régóta akartam már valami ilyen egymástól kóstolgatunk játékban részt venni, most végre sikerült. A sorsoláson a teller-cake blogot kaptam, ahol csodaszép tortákban lehet gyönyörködni, és majd biztosan megnézem, ha valamilyen figurás vagy spéci tortát kell csinálnom, de most nem ilyenre vágytam.

Napok óta szemeztem a sárgabarackokkal a zöldésgeseknél, piacon, de az a nagy helyzet, hogy én ezt a gyümölcsöt magában, nyersen nem szeretem. Meg kell sütni egy kis fagyi mellé, meg kell fõzni lekvárnak, vagy hát a legjobb, ha körbeöleli valami finom édesség. :) Így találtam rá Zsuzsánál erre a sárgabaracktortára. Igen, tudom, az enyém kicsit más?nem arról van szó, hogy nem tudok olvasni, hanem csak arról, hogy mindig szeretek valamit variálni a recepteken, és amúgy sem volt itthon mákom. :p

Szóval: ugyan a tortaforma helyett tepsiben, mák helyett kókusszal, és plussz hozzávalóként málnával, de elkészült Zsuzsa sütije, és biztos, hogy nem utoljára. Nagyon finom ez a tészta, nem szárad ki, és ahogy már írtam, nagyon passzol a gyümölcsökhöz.



2



6



Hozzávalók (32 cm x 20 cm-es tepsihez):

15 dkg vaj vagy margarin olvasztva (én felesben használtam)
15 dkg cukor (felesben használtam barnacukrot)
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
15 dkg liszt
4 evõkanál kókuszreszelék
1/2 csomag sütõpor
1 citrom reszelt héja


10-12 db érett sárgabarack
15 dkg málna

A tepsit kibéleljük sütõpapírral, és vágott felükkel lefelé ráhelyezzük az elfelezett sárgabarackokat, majd a hézagokat kipótoljuk málnával. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.

A tésztához aelõször megolvasztjuk a vajat/margarint, majd félretesszük hûlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Amikor már jól kihabosodott és megnõtt a térfogata, akkor jöhet bele az összes száraz hozzávaló és a reszelt citromhéj is. Legvégül belelöttyintjük az olvadt vajat/margarint és ezt is jól elkeverjük. Egyújabb süti, amihez csak egy nagy tál kell meg a kézimixer, éljen! :)
A tésztát a gyümölcsökre csorgatjuk, és már mehet is a sütõbe. Kb. 30 perc alatt elkészült nálam. Lehet tûpróbázni, de arra számítsunk, hogy a süti alján a gyümölcs kicsit megáztatja a tésztát, és ez így van jól. Sajnos elég savanykás barackot fogtam ki, ezért utólag porcukroztam rendesen. Csak éppen a fényképen nem akart látszani (hiszen rögötn elolvadt), nehogy már egy fokkal jobban nézzen ki a süti. Anyukáját neki.

Persze mindenért kárpótol, hogy percek alatt elfogy, és ahogy a facebookon is hírdettem: kiváló fesztivál süti, hiszen túlélte a vonatozást, majd rendbe rakta barátnõim három napja bulizós gyomrát. Süssetek, és vigyétek a bulizóknak, mert ennél nagyobb flash nincs is. Esetleg csak a fény. :)


4






3


Hasonló bejegyzések:




eckler
Én és az éclaire fánk ? 3:1


photo 03
Oreo-s brownie torta


photo 1
Olaszos ihletésû csokitorta


photo 1_2
Ricottás kosárka




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/07/08/sa...

sponsored links

Keres?s