Sárgabaracklekvár - másképp

2014-07-14

sponsored links

Azért másképp, mert a blogon található már egy sárgabaracklekvár recept, de az idén picit másképp készítettem. Így van választási lehetõség, Nektek melyik recept tetszik jobban. :) A lekvárok közül egyébként nekem a sárgabaracklekvár és az eperlekvár a legnagyobb kedvencem - ezeket képes vagyok csak úgy magában is kanalazgatni.






Hozzávalók:
- 8 kg sárgabarack kimagozva (érett, egészséges gyümölcsök)
- 2,5 kg kristálycukor (vagy ízlés szerint)

(Én 1 kg gyümölcshöz kb. 30 dkg cukrot szoktam használni.)


Elkészítés:
1. Az üvegeket alaposan megmossuk, megszárítjuk.
2. A kimagozott/megmosott barackokat ledaráljuk (nem szoktam lehúzni a gyümölcs héját), majd egy lábasba tesszük, fõzni kezdjük - kavargatjuk közben.  
3. Jó fél óra elteltével hozzáadjuk a cukrot, ha "csapkod" a lekvár, lentebb vesszük kicsit a lángot és folyamatos kevergetés közben fõzzük. Mi picit sûrûbben szeretjük a lekvárokat (nem keményen, de azt szeretjük, ha egy kicsit sûrû és nem folyik, így bátran lehet süteményekbe használni, sütés közben nem folyik ki egyáltalán), ezért ezt a mennyiséget forrástól és a cukor hozzáadásától számítva mi kb. másfél, 2 órahosszat fõzzük - attól függõen, hogy milyen sûrûre szeretnénk. Ha a hígabb lekvárt szeretitek, kevesebb ideig fõzzétek.
4. Az elkészült lekvárt az elõkészített üvegekbe töltjük (teljesen tele), jól rácsavarjuk a fedelét, majd 5-7 percre fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket. Addig elkészítünk egy ládát pléddel kibélelve.
5. Majd visszafordítjuk az üvegeket, beletesszük a ládába, jól bebugyoláljuk és így hagyjuk teljesen kihûlni (néhány napig). Aztán szépen "felöltöztetve", felcímkézve mehetnek a kamrapolcra.

 A pöttyös kerámiák nagy választékkal megtalálhatók és megvásárolhatók a webáruházban
az alábbi linken: www.gabriellawebaruhaza.hu



Jó lekvárfõzést kívánok Nektek!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/07/sargaba...

sponsored links

Keres?s