Sárgabarackdzsem

2014-07-07

sponsored links




Hozzávalók 10 db 540 ml-es befõttesüveghez

5 kg teljesen érett (puha) sárgabarack, hámozva, mag nélkül mérve
1, 8 kg cukor
5 csomag vaníliás cukor
4 csomag Dr.Oetker 3:1 zselésítõ


Nagyobb fazékban vizet forralunk és a barackokat több adagban beleeresztjük. A gyümölcs érettségétõl függõen adagonként 30-60 másodpercig a forró vízben hagyjuk õket, majd szûrõkanállal kiszedjük.
Ha langyosra hûltek, lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magokat. Érdemes ezt a mûveletet gumikesztyûben végezni, mert a bõrt és a körmöket nagyon elszínezi a gyümölcs húsa.
A fenti módon elõkészített sárgabarackot (még mindig gumikesztyûben) kézzel alaposan összenyomkodjuk.
Ha teljesen homogén, gyümölcsdaraboktól mentes dzsemet szeretnénk, botmixerrel vagy húsdarálóval is dolgozhatunk.
Lemérjük a gyümölcsvelõt és 1,2 kilogrammonként 35 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy csomag 3:1 arányú zselésítõt adunk hozzá.
Idõnként megkeverve felforraljuk, majd forrástól számított 3-4 percig forraljuk.
A kész dzsemet forrón csírátlanított üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/07/sargab...

sponsored links

Keres?s