Sárgabarack ivólé

2014-07-10

sponsored links


Hozzávalók:
Sárgabarack
cukor
szalicil

A sárgabarackot ketté vágom, kimagozom, cukrozom, ki milyen édesen szereti(ezt konkrétan elfelejtettem megkóstolni) és egy lábasban felteszem fõni. Fél óra forrás után, nagy lyukú szûrõn lecsepegtetem. Ez lesz az ivólé. Üvegekbe öntöm, tetejére szalicil és száraz dunsztba rakom.

Eredetileg sem cukor, sem szalicil nem kell hozzá, és dunsztolást sem ír. Én inkább (majdnem) biztosra megyek.

Idén nem akartam elrakni sárgabarackot, tavalyról rengeteg maradt még, de a szomszédom azt mondta, szedjem le azt ami átlóg hozzám. Igen tetemes mennyiség volt, egy része az oviban kötött ki, süti és más finomság készült belõle.


Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/07/sarga...

sponsored links

Keres?s