Sárga-zöld macaronok meggyes csokikrémmel

2013-03-28

sponsored links

 
Idén nem készülök nagy dobással Húsvétra, legalábbis sütik terén, nem lesznek különféle bonbonok és muffinok, mint 1-2 éve voltak, mert ezen  hétvégén is van több torta, amit készítenem kell.
Azért nem is akartam üres kézzel beállítani a családhoz, így sütöttem egy nagy adag macaront. Halvány sárgára és zöldre színeztem õket, a tetejére pedig apró kis cukorgolyókat szórtam, és így sütöttem meg.




Meggyes csoki ganache-t csináltam tölteléknek, a következõképpen:

15dkg meggy
15 dkg étcsoki
3 lapzselatin
2 ek. cukor

A lapzselatint beáztatom hideg vízbe 10 percre. A meggyet leturmixolom a cukorral, és egy kis lábasban felforraltam, míg egyet rottyan, ekkor hozzákeverem a zselatint, majd az apróra vágott étcsokit, és habverõvel eldolgozom, míg a csoki teljesen el nem olvad.
Kis tálkába teszem, folpackkal lefedem úgy, hogy a fólia érintse a csoki tetejét (így nem lesz hártya a tetején), és hagyom kihûlni, majd 1-2 órára hûtõbe teszem, hogy kissé megszilárduljon.
Habzsákba lapátolom, és ezzel töltöm meg a macaront.

Ennek a krémnek az elõnye, hogy nem tartalmaz friss tejszínt, így tovább eltartható - hûtõben 4-5 napig, mélyhûtõben több hónapig is. (Mélyhûtés esetén mindenképp fóliázzuk le a dobozt jó vastagon, hogy ne érje nedvesség)

Maga a macaron tészta a nálam szokásos módon készült, aminek a leírása itt olvasható.





Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2013/03/sar...

sponsored links

Keres?s