Sáfrányos rizsfagylalt a VKF! 62. fordulójára

2014-03-28

sponsored links

Éci volt olyan kedves, és átvette tõlem a VKF! stafétáját. Így aztán a "világhírû eztettem-menzán" kihirdetésre került a téma. Fõzzünk rizst, mert egész Ázsia mégsem tévedhet. - Óriási ez a mondat, imádom. :)

No kérem, volt ötletem, nem is egy, de be kell látnom, hogy az idõm és energiám korlátozva van, így egyszerûsítettem az eredet elképzelésemet.

Tehát, adott a fagyi, ami nélkül ugye én létezni sem tudok. Adott továbbá a rizs. Ha rizs, akkor sáfrány. A sáfrányos rizsfagyi pedig kíván némi keleties töménységet, így került bele mazsola, datolya, narancsvirág mézben eltett pisztácia, ami valódi luxuscikk (ajánlom pl. ajándéknak, megvásárolható ITT, komolyan mondom, elképesztõen jó dolog).

Hogy miért nem néz ki fagyinak a dolog? Hát mert türelmetlen voltam, és nem volt elég hideg a fagyialapom, újrafotózni meg persze lusta vagyok. :)

Éci, fogadd tõlem sok szeretettel ezt a fagyit.


Hozzávalók:

500 ml teljes tej
300 ml zsíros tejszín
150 g kerek szemû rizs
egy rúd vanília
100 g cukor
egy nagy csipet sáfrány
20 g vaj

egy marék aprított datolya, mazsola, mézes pisztácia

A tejet, a tejszínt, a rizst, a vanília kikapart magjait és háját, valamint a pici vízbe áztatott sáfrányt felteszem fõni, a forráspont elérése után kicsit lejjebb veszem a lángot, sûrûn kavargatva, nagyjából 15 perc alatt (míg megpuhul a rizs) készre fõzõm. A cukrot csak a végén, a vajjal együtt keverem bele, így nem ég le olyan könnyen. A vajtól pedig sokkal krémesebb lesz.

A tejberizst lehûtöm, botmixerrel nagyjából pépesítsem, hogy krémes legyen, de azért maradjanak benne rizsdarabok. Belekeverem az aszalványokat és a pisztáciát.

Végül a fagyigép gondjaira bízom 30 percre a jól lehûtött (!) alapot. 




Folytats a blogon ... katucikonyha.blogspot.com/2014/03/saf...

sponsored links

Keres?s