SÜLT TÚRÓTORTA

2014-05-04

sponsored links













Nem tudok fényképezés nélkül meglenni... Majdnem pont olyan fontos számomra, mint a sütés-fõzés. Ciki nem ciki, ez van. Sajnos a saját gépem még beteg, holnap viszem szervizbe. De addig ki kellett találnom valamit, hogy tudjak alkotni... Elõvettem apukám masináját. Igaz szerényebb az enyémnél, de azért elég tûrhetõ képeket tudtam vele készíteni... Vagy nem? Minden esetre megnyugodtam, hogy tudok fotózni addig is, míg az enyémet javítják. Egy finom túró tortát sütöttem. Olyan igazi tömény, de cseppet sem émelyítõ. A receptért köszönet Gasztromankónak.


Hozzávalók a tésztához: 5dkg cukor, 10 dkg vaj, 15 dkg liszt, szükség esetén egy kis tejföl, 1 csipet só. Töltelékhez: 1/2 kg túró, 2 zacskó fõzõs vanília pudingpor, 20 dkg porcukor, 1/2 l tej, 4 dl tejföl, 2 tojás, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só.


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd egy kerek, 22 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy legyen  kb. 2 cm-es pereme. Elõmelegített sütõben, 190 C-on kb. 10 perc alatt elõsütjük. Míg sül a tészta, addig kikeverjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit tálba tesszük és alaposan kikeverjük. A kész tölteléket az elõsütött tésztára öntjük és 180 C-ra csökkentve a sütõ melegét, kb. 1 óra alatt készre sütjük a tortát. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy át sült-e rendesen. Kihûtjük, porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.















Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s