Szülinapi ebéd Huginak

2012-01-02

sponsored links

Esküszöm, hogy õ kérte!!! Megkérdeztem, mi legyen, és azt mondta, hogy párolt káposzta és sült krumpli! Mondtam, hogy hát jól van, Gyerek, elég felhasználóbarát vagy, ezzel nem fogom magam halálra erõltetni.

A párolt káposzta az párolt káposzta. Lila, egyértelmûen. A fûszerei: só, cukor, õrölt kömény, ecet. Semmi alma, semmi vörösbor, semmi fakszni. Oldszkúl. Én úgy szeretem a legjobban, ha mindenbõl épp egy kicsivel többet teszek bele, mint kéne :-D Kicsit túl édes, kicsit túl savanykás, kicsit túl köménymagos. Istenkirály. (Hagyományos karácsonyi családi étel volt nálunk egyébként, amíg az apai nagyanyám élt. De senki nem tud ugyanolyat, hiába is próbálkozunk.)

A sült krumplit viszont felturbóztam Juditka kedvéért. Úgy kezdtem, hogy a krumplit meghámoztam, nem túl kicsi - ellenben legalább elég nagy - kockákra vágtam, hideg vízben elkezdtem fõzni, a forrástól számított kb. 5-6 percig. Persze megsóztam. Lecsöpögtettem, vártam egy kicsit, amíg megszáradt, aztán kiolajozott jénaiban elterítettem. Megszórtam egy kanál liszttel, tettem még rá egy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s